Grafik
  • Frisk frugt og grønt
    Frisk frugt og grønt
    - Til dig eller din virksomhed
    Image elm
  • Ny kurv hver uge
    Ny kurv hver uge
    Der er fyldt med friskt frugt og grønt
    Image elm

Opbevaring

Agurker er følsomme over for udtørring, da de indeholder op til 95% vand. De holder sig bedst, når de er pakket ind i plastic, og ved en temperatur på under 10 grader. De kan godt komme i køleskab.

Champignon skal i køleskab, og de skal IKKE skylles først. Rod-enden skal skæres af, for at standse væksten, men holdbarheden ligger kun på 2 - 4 dage.  

Gulerødder holder sig bedst ved temperaturer mellem 2 og 4 grader. Så de kan godt ligge i køleskab i grønsagsskuffen. De skal opbevares i en plasticpose, for ikke at tørre ud.  

Kartofler skal helst ikke i køleskab. De holder sig længst, hvis de opbevares ved en temperatur på mellem 8 og 10 grader. Og så skal de opbevares mørkt, og IKKE i plasticpose. Hav dem f. eks. i en papkasse i et køligt rum, og dæk dem til med en avis eller et klæde. Kartofler skal stå mørkt og have lidt luft, det får de på denne måde.  

Løg skal opbevares tørt, køligt, frostfrit og gerne mørkt. De kan altså opbevares på samme måde som kartofler. I en papkasse, dækket med et klæde eller en avis.  

Peberfrugt skal pakkes ind og lægges i køleskab. Direkte sol og tør luft giver væsketab og en rynket overflade.  

Persille kan holde sig nogle dage i købeskabet, i en plasticpose.  

Porrer opbevares bedst indpakkede og i køleskabet.

Salat er meget følsom over for udtørring. Det skal ikke opbevares i nærheden af tomater, porrer eller æbler. Skyl det og læg det i en pose med rodstokken opad i køleskabet.

Squash holder sig bedst i køleskab i grønsagsskuffen.  

Tomater bør ikke ligge i køleskab. De holder sig bedst ved en temperatur under 10 grader, og de smager også bedst, når de ikke er kolde. Det er ikke godt at opbevare tomater sammen med hverken æbler eller kartofler, da de nedsætter holdbarheden på naboerne.

Bananer må ikke komme i køleskab. Bananer er bedst ved en temperatur, der ikke
kommer under 14 grader.

Citroner har det bedst uden for køleskabet, ved en temperatur der ikke kommer over
10 grader.

Meloner har det bedst uden for køleskabet ved en temperatur under 10 grader.  

Pærer har det bedst ved en temperatur mellem 0 og 10 grader. Pærer kan komme i køleskab i en pose. Pærer udsender luftarten æthylen, som modner andre frugter og grønsager.  

Æbler holder sig bedst ved en temperatur mellem 0 og 10 grader, så de kan med fordel lægges i køleskabets grønsagsskuffe i en plasticpose.
Husk æbler udsender luftarten æthylen, som modner andre frugter og grønsager.  

Pas på ikke at overfylde køleskabet. Det kan give problemer med at holde temperaturen lav nok. Hvis frugter og grønsager ligger for tæt kan de blive beskadigede, når man skal bruge dem. Endelig skal man huske at æbler og pærer er med til at modne det, de ligger ved siden af.